Kaféer,pubar, barer och nattliv i Dubrovnik

Kafélivet i Kroatien och Dubrovnik är något som alltid attraherat besökare och turister. Gammal eller ung, alla samlas över en macchiato eller en espresso för att prata eller höra det senaste skvallret i stan. Denna fika stund kan pågå i timmar så det får turister att undra, ”finns det verkligen någon som jobbar i denna stad”? Kaféerna är ofta fullsatta och kaffet välsmakande. Espresso, macchiato och cappuccino finns på alla ställen, varför inte prova en latte som på kroatiska heter "bijela kava"? Macchiato är kaffe med lite mjölk och på en del kaféer får du mjölken serverad i en liten kanna vid sidan om.

Dubrovnik Old Town panorama

Nattlivet i Dubrovnik

När du promenerat på stadsmuren eller runt i de trånga, charmiga och smala gränderna i gamla stan, solbadat på en av de många stränderna eller kanske besökt något museum eller kyrka, då är det dags att kolla in vad nattlivet har att erbjuda.

Du kan börja kvällen med att ta en tur längs gamla stans berömda marmorgata Stradun eller Placa. Det finns ingen trafik i gamla stan vilket gör det behagligt att promenera där. Insup miljön på någon av alla kaféer som finns längs Stradun och gör som lokalbefolkningen, observera och prata om de människor som passerar förbi.

Det finns många barer att besöka, de ligger tätt så det är inte svårt att hitta. Följ strömmen som tar dig till någon av de populäraste.

En lokalt uppdaterad samling av de bästa barerna, pubarna, kaféerna, nattklubbarna, casinon och discon samt jazz kaféer i Dubrovnik.

Senast uppdaterad: 17.2.2023
  • Booking.com