Fiske i Dubrovnik och Dubrovnik regionen

Dubrovniks vatten och kustlinje med de närliggande öarna är relativt rika på fisk. Fiske är tillåtet överallt utom i National parkerna, notera att du i alla fall behöver fiskekort och licens för att fiska. För att kunna köpa ett fiskekort måste du kunna uppvisa giltigt ID-handling i form av ID-kort eller pass.

Special offer: FISHING TRIPS INCLUDING BIG GAME FISHING IN DUBROVNIK

Dubrovnik big game fishing

BEST FISHERMAN AND CAPTAINS IN THIS AREA !

 • Big game fishing, Little game fishing, bottom fishing, Drifting, Trolling, Vertical Jigging, Night fishing
 • Transfers and Excursions (half day, one day, three days, seven days)
 • Fishing tours customized to fit YOUR wishes
 • Recommended to book before arrival

For availability and prices please contact us at: dubrovnik.online@gmail.com

Allmän information

Kusten längs Dubrovnik är rik på små och medlstora fiskar. Mest interssant för fiskare är base (crnoguza), Europeisk havsabborre(smudut), common sea bream (pagar), white sea bream (sarag) and gold base (ovrata). När du beställer fisk på restaurang är det ett säkert kort att beställa en av sorterna ovan, de är alla av toppkvalité med sitt vita och mjuka kött.

Base
European Sea Base
Common Sea Bream
Gold Base

Storfiske - Big game fishing

De djupare delarna bjuder på store utmaningar när det gäller större fiske, med sin Yellow tail Amberjack (orhan), Swordfish (iglun), Bluefin tuna (tuna) och kungen av dem alla, Dentex,(zubatac), som räknas som den finaste av dem alla. Stor fiske eller djuphavsfiske är inte speciellt organiserat i Dubrovnik regionen, och det är mest med privata fiskebåtar som sådana utflykter kan ordnas.

Amberjack
Swordfish
Dentex
Tuna

Harpunfiske

Harpunfiske har djupa rötter och lång tradition i Dubrovnik regionen. Undervattensvärlden erbjuder en riklig variation av olika miljöer och sikten är god på grund av det klara vattnet. Den mest interessanta fångsten för harpunfiskare är all ovanämda arter, tillsammans med brown meagre och, naturligtvis, drottningen av dem alla, grouper.

Fiskmängden har minskat över de senaste åren, därför finns det stränga föreskrifter om hur mycket fisk man får fånga per dag.


Licenser & Föreskrifter

Enligt lag måste man inneha en licens för att få fiska. Ni måste visa ert ID (pass, körkort etc.) vid införskaffandet av en sådan licens. Licenser finns att hämta på turistagenturer, dykklubbar och dykcenter i varje stad längs kusten. Om ni planerar att fiska på er semester är det klokt att ta reda på när dessa ställen är öppna för att kunna hämta en licens.

Liscenser är utfärdade för fritidsfiske, undervattensfiske, trollning, lång linefiske och fångst av Tuna. Hela den Adristiska kusten är öppen för fiske och speciella begränsningar av fiske gäller i Natianal parker som (Mljet, Kornati, Brijuni, Krka ),och för andra specifika områden. När ni erhåller er licens, kommer ni att få en lista på begränsningar och off-limit zoner, antalet tillåten fångst och en lista på tillåtna fiskeredskap. Avgiften beror på licensen är baserad på dag, vecko eller månads period.

Daily license for Croatian and foreign citizens:

 • 1 day license for RECREATIONAL fishing - 10 Eur
 • 3 days license for RECREATIONAL fishing - 25 Eur
 • 7 days license for RECREATIONAL fishing - 45 Eur
Skogs, Lantbruks och Fiske Departementet, administrering av fiske, lokala kontor som förmedlar information och utfärdar licenser:
 • DUBROVNIK: M. Majorice 4, tel: 020 332-393
 • PULA: Sv. Teodora 2, tel: 052 591-323
 • RIJEKA: Demetrova 3, tel: 051 214 877
 • SENJ: Trg Cilnica 1, tel: O53 882-697
 • ZADAR: Zrinsko-Frankopanska 38, tel: 023 316 091
 • ŠIBENIK: Trg P. Šubica 2, tel: 022 244 018
 • SPLIT:: Prilaz Brae Kaliterna 10, tel: 021 591 366
 • PLOČE: Trg K. Tomislava 16, tel:020 7679 273
Auktoriserade personer på turist och hamnkontor:
 • CAVTAT: Kralj Ðuro, Ispostava Lučke kapetanije
 • VIS ISLAND: Darlić i Darlić, Riva Sv. Mikule 13, Komiža, tel: 021 713-670 Ionios, Vis
 • KORČULA ISLAND: Atlas, Obala 3, Vela Luka, tel. 020/812-078 MM SUB, Lumbarda, tel: 098 285-011
 • LASTOVO ISLAND: Rakić Goran, Ispostava Lučke kapetanije, Ubli Jančić Marin, Pasadur, tel: 020 805 009
 • MAKARSKA: Andrijaševic Ratko, Kralja P. Krešimira IV 86 ZAGREB: Apne Arbanas, Kaptol 14, tel: 01 481 46 02 NAVCOM: Moscenička 19, tel: 01 369 52 06

Important notice

 1. Havspolisen patrullerar havsvattnet runt Dubrovnik regionen regelbundet. Om ni vid inspektion skulle ha en fångst mindre längd än tillåtet, kommer fångsten att konfiskeras och ni blir åtalade med böter som följd
 2. Harpunfiske på natten är strängt förbjudet
 3. Date Shell- Pilgrimsmusslan som lever inne i stenen är fridlyst. Om ni påträffas i fångandet av pilgrimsmusslor kan böter betalas. Det är sant att pilgrimmsmusslan är den mest eftertraktade musslan bland älskare av skaldjur, men tillvägagångssättet av fångst förstör havsbotten för år framöver. Det är förbjudet att servera pilgrimsmusslan, men erbjuds ändå på restaurang. Tänk på detta och avböj om ni blir tillfrågade. Med sjunkande efterfrågan finns det en chans att bevara vår magnifika undervattensvärld för framtida generationer.

Please contact us for more information about organizing fishing trips in Dubrovnik: dubrovnik.online@gmail.com


Senast uppdaterad: 13.2.2023
 • Booking.com