Cavtat | Dubrovnik Riviera

Allmän Information

Cavtat befinner sig ca 20 km söder om Dubrovnik. Ett perfekt utflyktsmål över dagen, Cavtat är en plats som är lätt att tycka om med sin lilla hamn, utsökta restauranger och gemytliga caféer. Cavtat är valet för er som söker en stillsammare semesterplats till skillnad från Dubrovnik med större turistmassor under sommaren. Vi rekommenderar att ta den vacker promenadvägen längs halvön, stanna på krönet och beskåda St. Nicolas kyrka, renässans Rektors palatset och det berömda mausoleet tillhörandes familjen Račić utsmyckat av skulptören Ivan Meštrović. En av Cavtats mest berömda målare, Vlaho Bukovac, vars barndomshus har gjorts om till museum finns också här.

Cavtat är en liten stad med lång och rik historia. Ursprungligen grundades staden av grekerna på 500-talet f.kr under namnet Epidarus. Det närliggande området befolkades av Illyrer, som kallade staden Zaptal. 228 f.kr erövrades staden av Romarna som ändrade namnet till Epidarurum. Under det Gotiska kriget (535–554) sände den Bysantinska kejsaren Justinian I sin flotta till Cavtat och ockuperade staden. Senare blev staden förstörd av Avars och Slaver under 600-talet.

Hotell, villor, lägenheter i Cavtat

Booking.com

Flyktingar från Epidaurum tog sin tillflykt till ön Laus (Ragusa), som med tiden kom att bli dagens Dubrovnik. Staden återupprättades och blev (Ragusa-Vecchia) och kort därefter kontrollerades av Republiken Ragusa (Republiken Dubrovnik).

Namnet Cavtat avslöjar dess gamla ursprung och sina länkar till Dubrovnik. Cavtat är utvunnet ur Civitas Vetus, som betyder gammal stad på latin.

Privata turer till Dubrovniks riviera!

Letar ni efter personlig och pålitlig service ?

  • Spara tid och pengar
  • nya upplevelser och skräddarsydda resor

Låt oss hjälpa till att planera den idealiska semestern åt er!

Vi kan också ordna privata hel- eller halvdags turer till Dubrovniks omgivande regioner, flygplats transport för enskilda eller grupper.

Contact Us / Request A Quote

Reguljära stadsbussar (buss Nr. 10) går mellan Cavtat och Dubrovnik varje halvtimme. Om ni har tid rekommenderar vi att besöka de små städerna mellan Cavtat och Dubrovnik, Srebreno och Mlini. Ta en avkopplande promenad längs havet, känn den ljumma brisen, njut av en kopp starkt kaffe på ett mysigt café, och hoppa på nästa buss åt något håll.

Fullständig tidtabell för Dubrovnik - Cavtat och Cavtat - Dubrovnik busslinje

En annat fint förslag är att ta en båttransfer från Dubrovnik till Cavtat. De flesta båtar avgår från gamla stan i Dubrovnik. Alternativt ta bussen till Cavtat och båten tillbaka till Dubrovnik.

Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera
Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera
Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera Cavtat, Dubrovnik Riviera


Intressanta evenemang i Cavtat

Cavtat Sommar evenemang

Cavtat pågar det under sommaren en rad kulturella och underhållande evenemang som startar i slutet av Juni och slutar i början av September. Alla evenemang är gratis.

Epidaurus Festivalen

Epidaurus Festivalen är en ny musikfestival, som tillsammans med drama, litteratur och folkloristiska workshops välkomnar besökare att ta del av dessa evenemang. Festivalen inkluderar konserter med erkända internationella artister och unga, nya förmågor.

Cavtat Karnevalen

Cavtats karneval är över hundra år gammal, och karnevals tradition är lång. Det var den kände målaren Vlaho Bukovac, som odödlig förklarade denna tradition med sin målning "The Cavtat Carnival". Denna festival går av stapeln sista helgen i Juli.


Besök Cavtat med barn

Cavtat anses som en väldigt barnvänlig plats, på sommaren är det lite trafik i den äldre delen av Cavtat på grund av trafik regleringar och fina promenadvägar längs halvön. Längs promenaden finns små sten stränder, perfekta badställen med små och stora barn.

Om ni planerad att bo i Cavtat är det en bra idé att kolla något av de alltmer populära privata boendena som finns där. Om man reser med barn är det enkelt och bekvämt att hyra rum eller lägenhet som är mer familjevänliga än hotell kan vara dessutom för en billigare penning.

Boende i Cavtat

Vi har en lista över pålitliga hotell, lägenheter och rum i Cavtat, om ni planerar sommarsemester i Juli eller Augusti är det ett gott råd att boka en bra bit i förväg.

lista över pålitliga lägenheter och rum i Cavtat lista över pålitliga hotell i Cavtat


Last update: 13.2.2023
  • Booking.com