En stad i rytm med god underhållning

Därför att ni gillar att ha roligt...

Om det är ni inte ensama, vem vill inte ha kul? Rätt tidpunkt, rätt ställe! Åk till Dubrovnik, det rätta stället att ha roligt.

Vid Nyår, Dubrovniks sommarfestival, Maskerader...alla dessa spektakulära tillställningar kommer att etsa sig fast i ert sinne för alltid.

Faktumet att Tv-stationen CNN rankade Dubrovnik mellan de sju bästa ställena att tillbringa Nyårsafton 2001 på talar för sig självt när det kom till kvalitativ underhållning, boende, mat och dryck. CNN försökte ge sina tittare en inblick av Dubrovnik den natten, en natt när staden blev en massa av fyrtiotusen, svängande i en enda rytm, rytmen av god underhållning! En ny dimension av turism har öppnat sig i Dubrovnik, en vinter Nyårsaktig slags form av turism, där lokala invånare, Slovener, Italienare, Tyskar, Britter...tillsammans räknar ner sekunderna under det kända klocktornet, väntandes på att Maro och Baro skulle slå midnatt i den stora klockan. En upplevelse av stora mått säger de som varit med!

Dubrovnik Old Town by night, source: Croatia Tourist Board

Guidade sightseeing turer och turer för mindre, medium och större grupper med privat guide.

  • Valuta för pengarna, anpassad efter er smak
  • Handplockade turer och sightseeing upplevelser
  • Utflykter som utformas och skräddas efter era önskningar

Boka din privata sightseeing tur nu ! Kontakta oss

Varje natt har sin kraft, men ändå är natten den 10 Juli den mest magiska av dem alla. Dubrovnik presenterar då stolt öppnandet av Dubrovnikfestivalen, kom och upplev den själva, och låt oss veta om vi har rätt? Så tidigt som 1950, blev Dubrovnik med sin sommarfestival ett fenomen inom den nya teatern. Omgiven av sin magnifika arkitektur, kom skådespelare från hela världen och fann inspiration att ge renässansen liv och förståelse, och upptäcka den nära kontakten publiken. Festivalen har gett ny och underbar atmosfär i staden, och har blivit ett av stadens viktigaste attribut.

Maskeraden i Gamla Staden börjar efter festligheterna för St. Blasius i början av Februari, och kulminerar i tre dagars fest med början på Askonsdagen och avslutas med karnival den sista kvällen. På senare år har Dubrovnikmaskeraden blivit ett traditionellt segment av vinterturismen. Stradun är den naturliga mötesplatsen för gamla och unga från Dubrovnik med omgivningar. Dominos, clowner, Pierrots, zigenarkvinnor, punkare och hippies - det finns så många deltagare ute på Stradun dessa nätter i Februari " När alla blir som galna "...

Ett annat speciellt festligt tillfälle att innfinna sig i Dubrovnik är när stadens Brass band med en imponerande historia över hundrasextio år spelar. Dessa festliga dagar i staden förgylls av ljudet av trumpeter, tromboner, klarinetter, tillsamman med de attraktiva uniformerna - den officiella kostymen som spelarna bär i Dubrovniks färger- rött och blått. Dubrovnik kan ochså bjuda på ett vanligt nattliv, när människor samlas i Gamla stan, på Stradun, smuttandes på en drink,promenerandes eller bara observerar nattljuset i den gamla hamnen. Gamla Stan har blivit en mötesplats för alla som vill bli beskådade och tycker om att bli sedda, pubar, caféer, barer är alla en signifikant del i det svängande nattlivet i Dubrovnik.

Fascinationen av att vara en del av Gamla Stan på natten är underhållning nog i sig självt. Det räcker långt.Senast uppdaterad: 17.10.2019
  • Booking.com